Home
Exams
SSC CGL MCQs
Page 13
43000+ Important MCQs for SSC CGL
43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.
Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 13 of Department 105]
121) What is the meaning of 'Right to Vote'-
(A) To pass such laws which can punish people
(B) Right to vote to elect a representative in election
(C) Right to vote rich
(D) Right to vote poor only
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
122) "Liberty consists in obedience to the general will" whose statement is this-
(A) Hobbs
(B) Rousseau
(C) Green
(D) Laski
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
123) Whose statement is this "Man is born free but always in shackles"-
(A) Locke
(B) Rousseau
(C) Bentham
(D) Robert mill
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
124) Which of the following countries is governed by a King-
(A) Afghanistan
(B) Iran
(C) Iraq
(D) Saudi Arabia
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
125) Which of the following sections of Indian penal code is related with lesbian gay bisexual community (LGST)-
(A) 377
(B) 376
(C) 370
(D) None of these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
126) Which of the following High Court had, legalized the homosexual relations in India in 2009-
(A) Mizoram
(B) Goa
(C) Delhi
(D) Chandigarh
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
127) When power is shared among different organs of government, then it known as-
(A) Community Government
(B) Separation of powers
(C) Coalition Government
(D) Amalgamation of powers
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
128) Which Country has the first woman Prime Minister in the world-
(A) India
(B) Sri Lanka
(C) Israel
(D) Pakistan
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
129) When did Sri Lank, ganed its independence?
(A) 4 February, 1948
(B) 16 March, 1962
(C) 26 March, 1972
(D) 15 February, 1938
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
130) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
2, 5, 10, 17, 26, 37, 50, 64
(A) 17
(B) 26
(C) 37
(D) 64
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 105 | Page : 13
Jump to Go
TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions,
SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL