43000+ Important MCQs for SSC CGL

43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.


Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 10 of Department 105]

D

Dhruva • 4.38K Points
Extraordinary Geography

91) Which one of the following pairs of cities have the largest annual average rain difference as compared to the other three pairs?

  • (A) Jabalpur and Nagpur
  • (B) Mumbai and Pune
  • (C) Kolkata and Bhubaneshwar
  • (D) Guwahati and Shillong
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Math

92) David sells his Laptop to Goliath at a loss of 20% who subsequently sells it to Hercules at a Profit of 25%. Hercules, after finding some defect in the laptop, returns it to Goliath but could recover only Rs. 4.50 for every Rs. 5 he had paid. Find the amount at Hercules' loss if David had paid Rs. 1.75 lakh for the laptop.

  • (A) 3500
  • (B) 2500
  • (C) 17,500
  • (D) 20,000
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Math

93) The cost of servicing of a Maruti car at Maruti care Pvt. Ltd. is Rs. 400. Manager of service centre told me that for the second service within a year a customer can avail a 10% discount and further for third and fourth servicing he can avail 10% discount of the previous amount paid, within a year. Further if a customer gets more than 4 services within a year, he has to pay just 60% of the servicing charges on these services. A customer availed 5 services from the same servicing station, what is the total percentage discount fetched by the customer?

  • (A) 19.42%
  • (B) 18.5%
  • (C) 17.6%
  • (D) 26%
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Math

94) A vendor sells his articles at a certain profit percentage. If he sells his article at 1/3 of his actual selling price, then he incurs a loss of 40%. What is his actual profit percentage?

  • (A) 72%
  • (B) 120%
  • (C) 80%
  • (D) 60%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Math

97) A man purchased the articles for Rs. 123684. He sold 60% of those at a profit of 16.66% and rest at a loss. Find the loss percentage on the remaining if the overall loss is 14%?

  • (A) 20%
  • (B) 30%
  • (C) 60%
  • (D) 66.66%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Math

98) A reduction of 20% in the price of sugar enables a housewife to purchase 6 kg more for Rs. 240. What is original price per kg of sugar.

  • (A) Rs. 10 per Kg
  • (B) Rs. 8 per Kg
  • (C) Rs. 6 per Kg
  • (D) Rs. 5 per Kg
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Math

99) A dishonest dealer purchases goods at 20% discount of the cost price of Rs. X and also cheats his wholesaler by getting 20% extra through false weighing, per kg. Then he marks up his goods by 80% of x, but he gives a discount of 25% besides he cheats his customer by weighing 10% less than the required. What is his overall profit percentage?

  • (A) 125%
  • (B) 100%
  • (C) 98.66%
  • (D) 120%
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary English

100) Change the voice:
The novels of Tolstoy interest me.

  • (A) I am interested in Tolstoy of the novels.
  • (B) I am interested by the novels of Tolstoy.
  • (C) I am interested in the novels of Tolstoy.
  • (D) I was interested by the novels of Tolstoy.
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 105 | Page : 10

Jump to

TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions, SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL