Home
Exams
SSC CGL MCQs
Page 14
43000+ Important MCQs for SSC CGL
43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.
Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 14 of Department 105]
131) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
125, 126, 124, 127, 123, 129
(A) 126
(B) 124
(C) 123
(D) 129
Correct Answer - Option
(D)
Explanation :
The correct pattern is + 1, - 2, + 3, - 4, + 5.
So, 129 is wrong and must be replaced by (123 + 5) i.e. 128.
132) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
2, 5, 10, 50, 500, 5000
(A) 5
(B) 10
(C) 50
(D) 5000
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
133) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
1, 3, 12, 25, 48
(A) 3
(B) 12
(C) 25
(D) 48
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
134) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
15, 16, 22, 29, 45, 70
(A) 16
(B) 22
(C) 45
(D) 70
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
135) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
8, 14, 26, 48, 98, 194, 386
(A) 14
(B) 18
(C) 98
(D) 194
Correct Answer - Option
(B)
Explanation :
The correct pattern is x 2 - 2.
So, 48 is wrong and must be replaced by (26 x 2 - 2) i.e. 50.
136) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
3, 10, 27, 4, 16, 64, 5, 25, 125
(A) 3
(B) 4
(C) 10
(D) 27
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
137) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
1, 5, 9, 15, 25, 37, 49
(A) 9
(B) 15
(C) 25
(D) 37
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
138) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
4, 10, 22, 46, 96, 190, 382
(A) 4
(B) 10
(C) 96
(D) 382
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
139) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
2, 6, 24, 96, 285, 568, 567
(A) 6
(B) 24
(C) 285
(D) 567
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
140) One term in the number series is wrong. Find out the wrong term.
3, 2, 8, 9, 13, 22, 18, 32, 23, 42
(A) 8
(B) 9
(C) 13
(D) 22
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 105 | Page : 14
Jump to Go
TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions,
SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL