Home
Exams
SSC CGL MCQs
Page 4
43000+ Important MCQs for SSC CGL
43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.
Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 4 of Department 105]
31) Which of the following is not true about Ajanta Caves?
(A) They are in Maharashtra
(B) They are decorated with Buddhist Art
(C) They depict the techniques used in Ancient India
(D) They do not contain paintings of flora and fauna
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) Which of the following was not one of the ruling dynasties of South India in the Sangam Age?
(A) Chola
(B) Chera
(C) Pandya
(D) Pallava
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) The school of Indian art which is also known as the Greek-Roman-Buddhist art is the__________school
(A) Mauryan
(B) Shunga
(C) Gandhar
(D) Gupta
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) The ancient Chola kingdom existed in the delta of the river
(A) Tungabhadra
(B) Cauvery
(C) Krishna
(D) Godavari
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) Arabs were defeated in 738 A.D. by
(A) Pratiharas
(B) Chalukyas
(C) Both A and B together
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) Which of the following statement (s) is/are not correct about the Sangam literature?
(A) The Sangam literature describes many kings and dynasties of South India
(B) The Sangam literature describes many kings and dynasties of North India
(C) Sangama is compilation of poems by group of poets of different times patronised by many chiefs and kings
(D) Both B & C
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) A websites main page is called its-
(A) Home page
(B) Browser page
(C) Bookmark page
(D) Search page
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) When installing ______ The user must copy usually decompress program file from CDROM or medium to the hard disk.
(A) Programming software
(B) System hardware
(C) Application hardware
(D) Application software
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) A collection of interrelated file in computer is a-
(A) File manager
(B) Field
(C) Record
(D) Database
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) A collection of 8 bit is called -
(A) Byte
(B) Record
(C) Word
(D) Nibble
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 105 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions,
SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL