Home
Exams
SSC CGL MCQs
Page 11
43000+ Important MCQs for SSC CGL
43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.
Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 11 of Department 105]
101) Change the voice:
He completed the story on time.
(A) The story had completed by him on time.
(B) The story was completed by him on time.
(C) The story was being completed by him on time.
(D) The story completed by him on time.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
102) Change the voice:
Deforestation has reduced rainfall in the tropical lands.
(A) Tropical lands have been reduced by rainfall.
(B) Rainfall has been reduced and caused deforestation.
(C) Reduced rainfall deforested.
(D) Rainfall has been reduced in the tropical lands due to deforestation.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
103) Change the voice:
Someone saw him picking up a gun.
(A) He was seen pick up a gun by someone.
(B) He was seen picking up a gun by someone.
(C) He was seen when he was picking up a gun.
(D) He was seen by someone pick a gun.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
104) Change the voice:
The poet read his long poem himself.
(A) The long poem was read by the poet himself.
(B) The long poem read by the poet himself.
(C) The long poem had been read by the poet himself
(D) The long poem is read by the poet himself.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
105) Change the voice:
They have spotted me in the crowd.
(A) I am spotted by them in the crowd.
(B) I will have been spotted by them in the crowd.
(C) I would have been spotted by them in the crowd.
(D) I have been spotted by them in the crowd.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
106) Change the voice:
Leo Tolstoy wrote 'War and Peace.'
(A) 'War and Peace' was written by Leo Tolstoy.
(B) 'War and Peace' is written by Leo Tolstoy,
(C) 'War and Peace'will be written by Leo Tolstoy.
(D) 'War and Peace' was being written by Leo Tolstoy.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
107) Change the voice:
Jim would know next to nothing of the events.
(A) Jim was being known next to nothing of the events.
(B) Next to nothing of the events would be known to Jim.
(C) Next to nothing of the events would be known by Jim.
(D) It was next to nothing to Jim of the events that he knew.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
108) Change the voice:
Wild animals live in the dense forest.
(A) In the dense forest lives the wild animals.
(B) In the dense forest lived the wild animals.
(C) In the dense forest is living the wild animals.
(D) The dense forest is inhabited by wild animals.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
109) Change the voice:
A big crowd chased him and later the police arrested him.
(A) He was chased by a big crowd and later was arrested by the police.
(B) He was chased by a big crowd and later arrested by the police.
(C) He was chased by a big crowd and was later the police arrested him.
(D) He was chased by a big crowd and was later arrested by the police.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
110) Change the voice:
Sheela painted the house green.
(A) The house has been painted green by Sheela.
(B) The house was painted green by Sheela.
(C) The house will be painted green by Sheela.
(D) The house is painted green by Sheela.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 105 | Page : 11
Jump to Go
TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions,
SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL