43000+ Important MCQs for SSC CGL

43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.


Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 8 of Department 105]

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach General Awareness

71) What is the geostatic position?

  • (A) When the Earth would stop moving around the Sun
  • (B) When an object lies in between the Moon and the Earth
  • (C) When an object lies in between the Moon and the Earth
  • (D) When an object occupies a fixed distance from the Earth
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

72) Find the error part:
The website, which does not / accept advertisement and is funded / entirely by donations, describes itself / as the fifth most popular website on the planet.

  • (A) The website, which does not
  • (B) accept advertisement and is funded
  • (C) entirely by donations, describe itself
  • (D) as the fifth most popular website on the planet
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

73) Find the error part:
As sharing crime statistics for / the year 2011, the Commissioner admitted that / there had been an undue delay in / the setting up of an anti-narcotics cell.

  • (A) As sharing crime statistics for
  • (B) the year 2011, the Commissioner admitted that
  • (C) there had been an undue delay in
  • (D) No error
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

74) Find the error part:
The Moon may be the best place / to look for aliens as their / footprints on their surface would / last far longer than radio signals.

  • (A) The Moon may be the best place
  • (B) to look for aliens as their
  • (C) footprints on their surface would
  • (D) last far longer than radio signals
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

75) Find the error part:
The judge advised the Government to / have metered auto-rickshaw across the state while / recounting his personal experience where an auto-rickshaw driver / made him to wait and also demanded Rs. 100.

  • (A) The judge advised the Government to
  • (B) have metered auto-rickshaw across the state while
  • (C) recounting his personal experience where an auto-rickshaw driver
  • (D) made him to wait and also demanded Rs. 100.
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

76) Find the error part:
The company aims / to nearly double / its revenues on the back / of a strongest product pipeline.

  • (A) The company aims
  • (B) to nearly double
  • (C) its revenues on the back
  • (D) of a strongest product pipeline
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

77) Find the error part:
The woman that had / kidnapped a child has now / been apprehended and is being / held in the city's jail.

  • (A) The woman that had
  • (B) kidnapped a child has now
  • (C) been apprehended and is being
  • (D) held in the city's jail
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

78) Find the error part:
Rose growers in / the city are waking up / to the benefits / of collective action.

  • (A) Rose growers in
  • (B) the city are waking up
  • (C) to the benefits
  • (D) of collective action
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

79) Find the error part:
The Minister will have / a tough task on his hand / where three different recommendations / for this year's rate reach his desk.

  • (A) The Minister will have
  • (B) a tough task on his hand
  • (C) where three different recommendations
  • (D) for this year's rate reach his desk
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

D

Durgesh • 8.64K Points
Tutor III English

80) Find the error part:
The current economic scenario / could possibly undo / the growth that followed / the economic liberalization of 1991.

  • (A) The current economic scenario
  • (B) could possibly undo / the growth that followed
  • (C) the growth that followed
  • (D) No error
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 105 | Page : 8

Jump to

TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions, SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL