43000+ Important MCQs for SSC CGL

43000+ MCQs for SSC CGL are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning SSC CGL MCQ Questions.


Learn SSC CGL MCQs with answers [Page 12 of Department 105]

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary English

111) Change the voice:
The doctor bandaged the arm of the injured man.

  • (A) The doctor injured and bandaged the arm of a man.
  • (B) The arm of the injured man was bandaged by the doctor.
  • (C) The injured man bandaged his arm.
  • (D) The injured man made the doctor injure his arm.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary English

112) Change the voice:
An electrical fault could have caused the fire.

  • (A) The fire had been caused by an electrical fault.
  • (B) The fire could have been caused by an electrical fault.
  • (C) The fire was caused by an electrical fault.
  • (D) The fire could be caused by an electrical fault.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary English

113) Change the voice:
He made us work.

  • (A) We were made to work by him.
  • (B) We would work by him.
  • (C) We might work by him.
  • (D) We have to work by him.
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

G

Gaurav Lamba • 2.83K Points
Extraordinary English

114) Change the voice:
Rita rescued three puppies.

  • (A) Three puppies are rescued by Rita.
  • (B) Three puppies were rescued by Rita.
  • (C) Three puppies will be rescued by Rita.
  • (D) Three puppies are being rescued by Rita.
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III Politics

116) Who among the following is the ex-officio chairman of the NITI Aayog in India?

  • (A) President
  • (B) Prime Minister
  • (C) Vice President
  • (D) Finance Minister
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III Politics

117) Who said "Adolf Hitler is Germany and Getmany is Adolf Hitler. He who is committed to Hitler is committed to Germany"-

  • (A) R.Hess
  • (B) Mussolini
  • (C) Hitler
  • (D) Communist international
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III Politics

118) Which of the following is necessary for the development of Democratic Institutions-

  • (A) Agricultural Economy
  • (B) Single-Party System
  • (C) Armed Forces
  • (D) Respect to Individual Rights
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III Politics

119) In which of the following American President had visited to China in 1972 to strengthen diplomatic relations-

  • (A) Richard Nixon
  • (B) George Bush (senior)
  • (C) D.Eisenhower
  • (D) J.F. Kennady
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

O

Omveer • 5.26K Points
Tutor III Politics

120) The 'Right to Vote' in elections of the parliament is a-

  • (A) Fundamental Right
  • (B) Constitutional Right
  • (C) Legal Right
  • (D) Natural Right
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of SSC CGL Department : 105 | Page : 12

Jump to

TAGs: SSC CGL mcqs, important SSC CGL mcqs, important SSC CGL questions, SSC CGL questions, mcq for SSC CGL, important mcq for SSC CGL, mcqs for SSC CGL, mcq questions for SSC CGL, mcq question for SSC CGL, prepare online for SSC CGL