Math MCQ Questions with answers

Here Important Math MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Math mcqs in hindi here.

Learn Math MCQs [Page 4 of Department 21]

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Math

32) A shopkeeper purchased 70 kg of potatoes for Rs. 420 and sold the whole lot at the rate of Rs. 6.50 per kg. What will be his gain percent ?

  • (A) 4 1/6%
  • (B) 6 1/4%
  • (C) 8 1/3%
  • (D) 20%
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Math

33) A merchant marked cloth at Rs. 50 metre. He offers 2 successive discounts of 15% and 20%. The net price/metre is = ?

  • (A) Rs. 32.50
  • (B) Rs. 42.50
  • (C) Rs. 34.00
  • (D) Rs. 40.00
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Math

34) If the cost price of 10 articles is equal to the selling price of 7 articles, then the gain or loss percent is = ?

  • (A) 51% gain
  • (B) 42 6/7% gain
  • (C) 35% loss
  • (D) 42 6/7% loss
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III Math

35) A coconut merchant finds that the cost price of 2750 coconuts is the same as the selling price of 2500 coconuts. His loss or gain will be = ?

  • (A) 5% loss
  • (B) 10% gain
  • (C) 15% loss
  • (D) 20% gain
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

37) A and B can do a piece of work in 20 days and 12 days respectively. A started the work alone and then after 4 days B joined him till the completion of the work. How long did the work last ?

  • (A) 20 days
  • (B) 15 days
  • (C) 6 days
  • (D) 10 days
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

38) A can do a piece of work in 18 days and B in 12 days. They began the work together, but B left the work 3 days before its completion. In how many days, in all, was the work completed?

  • (A) 10 days
  • (B) 9.6 days
  • (C) 9 days
  • (D) 12 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

39) A can complete a piece of work in 10 days, B in 15 days and C in 20 days. A and C worked together for two days and then A was replaced by B. In how many days, altogether, was the work completed ?

  • (A) 10 days
  • (B) 6 days
  • (C) 8 days
  • (D) 12 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

40) A and B can do a work in 18 and 24 days respectively. They worked together for 8 days and then A left. The remaining work was finished by B in :

  • (A) 5 1/3 days
  • (B) 8 days
  • (C) 10 days
  • (D) 5 days
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Math Department : 21 | Page : 4

Jump to

Tags: Math mcqs, important mcqs of Math, Math important Math mcqs, mcqs on Math, important mcqs on Math, mcqs of Math

Attempt 350+ Quizzes on Math

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image