Math MCQ Questions with answers

Here Important Math MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Math mcqs in hindi here.

Learn Math MCQs [Page 7 of Department 21]

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Math

61) Find a positive number which when increased by 17 is equal to 60 times the reciprocal of the number.

  • (A) 3
  • (B) 10
  • (C) 17
  • (D) 20
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Math

62) In a regular week, there are 5 working days and for each day, the working hours are 8. A man gets Rs. 2.40 per hour for regular work and Rs. 3.20 per hours for overtime. If he earns Rs. 432 in 4 weeks, then how many hours does he work for ?

  • (A) 160
  • (B) 175
  • (C) 180
  • (D) 195
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Math

63) Free notebooks were distributed equally among children of a class. The number of notebooks each child got was one-eighth of the number of children. Had the number of children been half, each child would have got 16 notebooks. Total how many notebooks were distributed ?

  • (A) 256
  • (B) 432
  • (C) 512
  • (D) 640
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Math

64) A man has some hens and cows. If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140, then the number of hens will be:

  • (A) 22
  • (B) 23
  • (C) 24
  • (D) 26
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

Y

Yogesh • 7.43K Points
Tutor III Math

65) David gets on the elevator at the 11th floor of a building and rides up at the rate of 57 floors per minute. At the same time, Albert gets on an elevator at the 51st floor of the same building and rides down at the rate of 63 floors per minute. If they continue travelling at these rates, then at which floor will their paths cross ?

  • (A) 19th floor
  • (B) 28th floor
  • (C) 30th floor
  • (D) 37th floor
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

67) The traffic lights at three different road crossings change after 24 seconds, 36 seconds, and 54 seconds respectively. If they all change simultaneously at 10:15:00 AM, then at what time will they again change simultaneously ?

  • (A) 10:16:54 AM
  • (B) 10:18:36 Am
  • (C) 10:17:02 AM
  • (D) 10:22:12 AM
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

68) A person has to completely put each of three liquids: 403 litres of petrol, 465 litres of diesel and 496 litres of Mobil Oil in bottles of equal size without mixing any of the above three types of liquids such that each bottle is completely filled. What is the least possible number of bottles required ?

  • (A) 34
  • (B) 44
  • (C) 46
  • (D) None of these
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

69) The maximum number of students among whom 1001 pens and 910 pencils can be distributed in such a way that each student gets the same number of pens and same number of pencils is = ?

  • (A) 91
  • (B) 910
  • (C) 1001
  • (D) 1911
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

70) The least number of square tiles required to pave the ceiling of a room 15m 17cm long and 9m 2cm broad is = ?

  • (A) 656
  • (B) 738
  • (C) 814
  • (D) 902
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Math Department : 21 | Page : 7

Jump to

Tags: Math mcqs, important mcqs of Math, Math important Math mcqs, mcqs on Math, important mcqs on Math, mcqs of Math

Attempt 350+ Quizzes on Math

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image