Math MCQ Questions with answers

Here Important Math MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.

Learn Math mcqs in hindi here.

Learn Math MCQs [Page 5 of Department 21]

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

41) X alone can complete a piece of work in 40 days. He worked for 8 days and left. Y alone completed the remaining work in 16 days. How long would X and Y together take to complete the work ?

  • (A) 14 days
  • (B) 15 days
  • (C) 16 2/3 days
  • (D) 13 1/3 days
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

42) 8 men can do a work in 12 days. After 6 days of work, 4 more men were engaged to finish the work. In how many days would the remaining work be completed?

  • (A) 3
  • (B) 4
  • (C) 5
  • (D) 2
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

43) 40 men can complete a work in 40 days. They started the work together. But at the end of each 10th day, 5 men left the job. The work would have been completed in

  • (A) 53 1/3 days
  • (B) 52 days
  • (C) 50 days
  • (D) 56 2/3 days
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

44) A and B can do a piece of work in 28 and 35 days respectively. They began to work together but A leaves after sometime and B completed remaining work in 17 days. After how many days did A leave ?

  • (A) 9 days
  • (B) 8 days
  • (C) 7 5/9 days
  • (D) 14 2/5 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

45) A man and a boy can complete a work together in 24 days. If for the last six days man alone does the work then it is completed in 26 days. How long the boy will take to complete the work alone ?

  • (A) 20 days
  • (B) 24 days
  • (C) 36 days
  • (D) 72 days
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

C

Chandan Das • 6.78K Points
Tutor III Math

46) A can complete a piece of work in 18 days, B in 20 days and C in 30 days. B and C together start the work and are forced to leave after 2 days. The time taken by A alone to complete the remaining work is

  • (A) 12 days
  • (B) 15 days
  • (C) 16 days
  • (D) 10 days
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

47) A starts business with Rs. 3500 and after 5 months, B joins with A as his partner. After a year, the profit is divided in the ratio 2 : 3. What is B's contribution in the capital?

  • (A) Rs. 7500
  • (B) Rs. 8000
  • (C) Rs. 8500
  • (D) Rs. 9000
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

48) A and B entered into partnership with capitals in the ratio 4 : 5. After 3 months, A withdrew 1/4 of his capital and B withdrew 1/5 of his capital. The gain at the end of 10 months was Rs. 760. A's share in this profit is:

  • (A) Rs. 330
  • (B) Rs. 360
  • (C) Rs. 380
  • (D) Rs. 430
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

49) A and B started a partnership business investing some amount in the ratio of 3 : 5. C joined then after six months with an amount equal to that of B. In what proportion should the profit at the end of one year be distributed among A, B and C?

  • (A) 3 : 5 : 2
  • (B) 3 : 5 : 5
  • (C) 6 : 10 : 5
  • (D) Data inadequate
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

50) A, B, C rent a pasture. A puts 10 oxen for 7 months, B puts 12 oxen for 5 months and C puts 15 oxen for 3 months for grazing. If the rent of the pasture is Rs. 175, how much must C pay as his share of rent?

  • (A) Rs. 45
  • (B) Rs. 50
  • (C) Rs. 55
  • (D) Rs. 60
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of Math Department : 21 | Page : 5

Jump to

Tags: Math mcqs, important mcqs of Math, Math important Math mcqs, mcqs on Math, important mcqs on Math, mcqs of Math

Attempt 350+ Quizzes on Math

Download our easy to use, user friendly Android App from Play Store. And learn MCQs with one click.

Image