Home
Categories
Reasoning MCQs
Page 1
Reasoning MCQ Questions with answers
Here Important Reasoning MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Reasoning mcqs in hindi here.
Learn Reasoning MCQs [Page 1
of Department 22]
1) Choose out the odd one.
(A) Green
(B) Yellow
(C) Red
(D) Violet
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Choose out the odd one.
(A) Fingers
(B) Wrist
(C) Palm
(D) Knee
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Choose out the odd one.
(A) Customer
(B) Hawker
(C) Salesman
(D) Broker
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) Choose out the odd one.
(A) Canine
(B) Molar
(C) Incisors
(D) Enamel
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) Choose the one which is different from the rest three
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
7 is the only prime number in the group.
6) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 35
(B) 49
(C) 63
(D) 50
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
Each of the number except 50, is divisible by 7.
7) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 1593
(B) 3781
(C) 7359
(D) 9317
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
All other numbers consist of odd digits only.
8) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 5963
(B) 6596
(C) 7487
(D) 9259
Correct Answer - Option
(A)
Explanation:
In all other numbers, the first and the last digits are the same.
9) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 318951
(B) 319446
(C) 387315
(D) 372164
Correct Answer - Option
(D)
Explanation:
Sum of digits in each other number is 27.
10) Choose the one which is different from the rest three.
(A) 14
(B) 28
(C) 65
(D) 126
Correct Answer - Option
(B)
Explanation:
28 is the only number with all digits even.
You are learning MCQ Questions of Reasoning Department : 22 | Page : 1
Jump to Go
Tags: Reasoning mcqs, important mcqs of Reasoning, Reasoning important Reasoning mcqs, mcqs on Reasoning, important mcqs on Reasoning, mcqs of Reasoning