Home
Categories
Computer MCQs
Page 1
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 1
of Department 24]
1) A storage area used to store data to a compensate for the difference in speed at which the different units can handle data is
(A) Memory
(B) Buffer
(C) Accumulator
(D) Address
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Which of the following will happen when data is entered into a memory location?
(A) It will add to the content of the location.
(B) It will change the address of the memory location.
(C) It will erase the previous content
(D) It will not be fruitful if there is already some data at the location.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) The ALU of a computer responds to the commands coming from
(A) Primary memory
(B) Control section
(C) External memory
(D) Cache memory
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?
(A) Leech
(B) Slug
(C) Squid
(D) Glitch
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called.
(A) LAN
(B) Web
(C) Internet
(D) Hypertext
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) Resolution of laser printer is specified in terms of
(A) DPI
(B) LPM
(C) CPM
(D) PPM
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) A byte represents a group of
(A) 10 bits
(B) 40 bits
(C) 8 bits
(D) 22 bits
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) Personal computers use a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards
(A) Daughter board
(B) Motherboard
(C) Father board
(D) Breadboard
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) What is meant by a dedicated computer?
(A) Which is used by one person only
(B) Which is assigned one and only one task
(C) Which uses one kind of software
(D) Which is meant for application software
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) Output devices make it possible to
(A) Scan a data
(B) Input a data
(C) Sending a data
(D) View and print a data
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 24 | Page : 1
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer