Home
Categories
Computer MCQs
Page 2
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 2
of Department 24]
11) Which key on keyboard of a computer does not have its name printed on the key?
(A) ESC
(B) SHIFT
(C) F1
(D) SPACE
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Where would you find the letters QWERTY?
(A) Mouse
(B) Screen
(C) Numeric Keypad
(D) Keyboard
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) How did the computer mouse get its name?
(A) Its cable looks like a tail.
(B) Because it squeaks when moved
(C) It has ears.
(D) Teeth outside mouth.
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) A digitizing tablet can be used for?
(A) Tracing diagrams
(B) Printing letters
(C) Reading bar-codes
(D) Playing
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Which of the following is a pointing device?
(A) Hard disk
(B) CD-ROM drive
(C) Touch screen used for computer input.
(D) RAM
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) What does a light pen contain?
(A) Refillable ink
(B) Light sensitive elements
(C) Pencil lead
(D) Blue Ink
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) What would be the best way to move around a 3D environment?
(A) Use a tracker ball
(B) Use a keyboard
(C) Use a space mouse
(D) Use Joystick
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Where would you find a magnetic strip?
(A) Speakers
(B) Credit card
(C) Smart card
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Hard copy is a term used to describe?
(A) Printed output
(B) Writing on a hard board
(C) Storing information on the hard disk
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) What do the abbreviations VAB stand for?
(A) Voice activated broadcasting
(B) Visual audio board
(C) Voice answer back
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 24 | Page : 2
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer