Home
Categories
Computer MCQs
Page 8
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 8
of Department 24]
71) In MODEMS
(A) Digital signal is amplified
(B) Several digital signals are multiplexed
(C) A digital signal changes some characteristic of a carrier wave
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) In reality, Internet Protocol recognizes only
(A) An IP address
(B) A location of the host
(C) A postal mail address
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) The ground station in VSAT communication is called
(A) HTTP
(B) Hub
(C) Multiplexer
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) A small network making up the Internet and also having a small numbers of computers within it is called
(A) Host
(B) Address
(C) Subdomain
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) Computers on the Internet owned and operated by education institution form part of the
(A) com domain
(B) edu domain
(C) mil domain
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) Which of the following networking solution is suitable for networking in a building?
(A) WAN
(B) MAN
(C) LAN
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) Which of the following networking solution is suitable for networking in a building?
(A) LAN
(B) MAN
(C) WAN
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) The popular Access Method for computer network is
(A) Token Ring
(B) Bus Token
(C) Ethernet
(D) None
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) The instructions for starting the computer are housed in _____
(A) RAM
(B) ROM Chip
(C) CD-ROM
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) What are the individual dots which make up a picture on the monitor screen called?
(A) Colored spots
(B) Pixies
(C) Pixels
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 24 | Page : 8
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer