Home
Categories
Computer MCQs
Page 9
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 9
of Department 24]
81) A daisy wheel is a type of?
(A) Storage device
(B) Pointing device
(C) Scaning Device
(D) Printer
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Factory production lines can be automated using?
(A) Machine tools
(B) VDUs
(C) Plotters
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) An impact printer creates characters by using?
(A) An inked ribbon and print head
(B) Electrically charged ink
(C) An ink pen
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) What would you not use with a flatbed plotter?
(A) A pen
(B) Eraser
(C) Paper
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) What do you need for an ink jet printer?
(A) A drum
(B) A cartridge
(C) A ribbon
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) A laser printer does NOT use?
(A) A photo-conductive drum
(B) A print head
(C) A laser beam
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) The amount of data that a disk may contains known as the disk's?
(A) Volume
(B) Size
(C) Tracking Unit
(D) Storage capacity
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) You can protect a floppy disk.
(A) Read
(B) Write
(C) Read and Write
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) Information on a hard disk is usually backed-up using a?
(A) CD-ROM
(B) Magnetic tape
(C) Floppy disk
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) In which house, the chairman of that house is not a member of house-
(A) Lok Sabha
(B) Rajya Sabha
(C) Legislative Assembly
(D) Legislative Council
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 24 | Page : 9
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer