Home
Categories
Computer MCQs
Page 10
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 10
of Department 24]
91) Which of the following topology share a single channel on which all station can receive and transmit?
(A) Ring
(B) Tree
(C) Bus
(D) Star
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
92) Main protocol used in Internet
(A) X.25
(B) IPX/SPX
(C) TCP/IP
(D) Token Bus
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
93) Cell based architecture is known as
(A) ATM
(B) FDDI
(C) LAN
(D) Client Server
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
94) The network where all the nodes are around a central server is a
(A) Bus network
(B) Star network
(C) Ring network
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) Which of the following topology is least affected by addition/removal of a node?
(A) RING
(B) BUS
(C) STAR
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
96) For a small Web site, one needs to buy space from the
(A) ISP
(B) Telephone exchange
(C) Network administrator
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
97) A host on the Internet finds another host by its
(A) Postal address
(B) IP address
(C) Electronic Address
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) World Wide Web pages can be described as multimedia pages. This means that the pages may contain
(A) Text, pictures, sound
(B) Text and pictures only
(C) Video clips, sound, text, pictures
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
99) The Internet Protocol (IP)
(A) Handles software computer addresses
(B) Finds the quickest route between two computers
(C) Ensures that connections are maintained between computers
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
100) FTP is used for
(A) Uploading files only
(B) Downloading files only
(C) Both (A) and (B)
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 24 | Page : 10
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer