Home
Categories
Computer MCQs
Page 3
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 3
of Department 24]
21) On a Ethernet LAN implementation with 10 Base 5 the maximum number of segments can be
(A) Three
(B) Four
(C) Five
(D) Any number
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Any number
(A) Limited to small data networks
(B) Inefficient
(C) Are not used presently
(D) Better than hub
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) For establishing LANs between building, which of the following cabling techniques is considered best:
(A) 10Base5
(B) 10Base2
(C) 10Base-F
(D) 10Base-T
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) IEEE 802.5 is ____________
(A) Token bus
(B) Ethernet
(C) Token ring
(D) Voice data transmissions
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) A conventional LAN bridge specifies only the functions of
(A) Layers 1 and 2
(B) Layers 1 through 3
(C) All layers
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) Which of the following device copies electrical signals from one Ethernet to another ?
(A) Bridge
(B) Repeater
(C) Hub
(D) Passive hub
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Which of the following items is not used in Local Area Networks (LANs) ?
(A) Computer
(B) Modem
(C) Printer
(D) Cable
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) Which of the following device is used to connect two systems, especially if the systems use different protocols ?
(A) Hub
(B) Bridge
(C) Gateway
(D) Repeater
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) A device that links two homogeneous packet broadcast local networks, is
(A) Hub
(B) Bridge
(C) Repeater
(D) Gateway
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Network topology, consisting of modes attached in a ring without a host computer, is known as
(A) Star
(B) Bus
(C) Ring
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 24 | Page : 3
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer