Home
Categories
Computer MCQs
Page 5
Computer MCQ Questions with answers
Here Important Computer MCQ questions are added which are frequently asked in almost all the examinations. You can check the correct answer of any question on clicking the show answer button or on option itself. The Correct answer will be displayed below. You can share any question with your friends on whatsapp by tapping whatsapp button.
Learn Computer mcqs in hindi here.
Learn Computer MCQs [Page 5
of Department 24]
41) The first network that planted the seeds of Internet was:
(A) ARPANET
(B) NSFnet
(C) Vnet
(D) Both (A) and (B)
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) Which of the following protocols is used for WWW ?
(A) ftp
(B) http
(C) w3
(D) all of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) TCP is a commonly used protocol at
(A) Application layer
(B) Transport layer
(C) Network layer
(D) Data Link layer
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) The first page that you normally view at a Website is its:
(A) Home page
(B) Master page
(C) First page
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) Voice mail, E-mail, Online service, the Internet and the WWW are all example of
(A) Computer categories
(B) Connectivity
(C) Telecommuting
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) A computer is a _____ device.
(A) Electronic
(B) Electrical
(C) Calculating
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) _______ is a general term for hardware that is not necessary for basic functions and are connected externally.
(A) Keyboard
(B) Peripheral
(C) Printer
(D) Bit
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) You can use _____ to copy selected text, and _____ to paste it in a document.
(A) CTRL + D, CTRL + A
(B) CTRL + S, CTRL + S
(C) CTRL + C, CTRL + P
(D) CTRL + C, CTRL + V
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Time during which a job is processed by the computer is
(A) Real time
(B) Execution time
(C) Delay time
(D) None
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Information kept about a file includes ______.
(A) print settings
(B) Size
(C) deletion date
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of Computer Department : 24 | Page : 5
Jump to Go
Tags: Computer mcqs, important mcqs of Computer, Computer important Computer mcqs, mcqs on Computer, important mcqs on Computer, mcqs of Computer