Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 19
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 19 of Department 75]
181) Which of the following one of the following acids is used in battery -
(A) Sulphurous acid
(B) Hydrochloric acid
(C) Sulphuric acid
(D) Hydrofluoric acid
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
182) Which among the given acids serves as an electrolyte in a lead storage battery
(A) Lactic acid
(B) Nitric acid
(C) Hydrochloric acid
(D) Sulphuric acid
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
183) A man wearing spectacles, when working with a microscope
(A) Cannot see anything through the microscope
(B) Should keep on wearing spectacles
(C) Should take off his spectacles
(D) May work with or without spectacles
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
184) Remote-sensing device has an inbuilt source of
(A) g-ray
(B) X-ray
(C) ultraviolet ray
(D) infrared ray
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
185) A device used for converting a.c. into d.c. is called
(A) dynamo
(B) induction coil
(C) recticfier
(D) transformer
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
186) We feel cool when we sit near the fan, this is as
(A) fan cools surrounding air.
(B) air vapourises the sweat on our body.
(C) we feel cool when air touches the body.
(D) fan gives cool air.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
187) The rice is cooked more quickly in a pressure cooker as
(A) water boils at a higher temperature under pressure.
(B) less quantity of water is used.
(C) it is covered.
(D) None of these
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
188) An important green-house gas other than methane being produced from the agricultural fields is
(A) Nitrous oxide
(B) Sulphur dioxide
(C) Arsine
(D) Ammonia
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
189) A star seems twinkling in the sky as of
(A) reflection of light by atmosphere
(B) refraction of light by atmosphere
(C) diffraction of light by atmosphere
(D) scattering of light by atmosphere
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
190) Radiations which is not emitted during radioactivity is:
(A) a rays
(B) g rays
(C) Cathode rays
(D) b rays
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 19
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE