Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 2
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 2 of Department 75]
11) An acid having basicity one is
(A) Phosphoric acid
(B) Sodium dihydrogen phosphate
(C) Disodium hydrogen phosphate
(D) Sodium phosphate
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Choose the only scalar quantity from the following:
(A) Momentum
(B) Energy
(C) Force
(D) Torque
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) Which among the given can be used to absorb neutrons to control the chain reaction during nuclear fission
(A) Boron
(B) Heavy water
(C) Plutonium
(D) Uranium
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Red light is used for signals as it has
(A) long wavelength
(B) high intensity
(C) high frequency
(D) low refraction in the medium
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Lamberts law is associated to
(A) Interference
(B) Refraction
(C) Illumination
(D) Reflection
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Super conductors are substances that
(A) offer min. resistance to flow of electric current
(B) offer high resistance to the flow of electric current
(C) conduct electricity at high temperature
(D) conduct electricity at low temperature
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Tear gas is:
(A) Bleaching powder
(B) Carbonyl chloride
(C) Chloroprene
(D) Nitrous oxide
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Which of the following amidst the following is not a gem stone
(A) Cat's-eye
(B) Opal
(C) Pearl
(D) Topaz
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Cloudy nights are warmer compared nights, as clouds mainly
(A) reflect back the heat given by earth
(B) produce heat & radiate it toward earth
(C) absorb heat from the atmosphere send it in the direction of earth
(D) prevent cold waves from the sky descending on earth
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) Gas thermometers are more sensitive than the liquid thermometers as the gases
(A) have big coefficient of expansion
(B) have high,specific heat
(C) are lighter
(D) have low specific heat
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE