Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 17
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 17 of Department 75]
161) Select the antonym of - Ogle
(A) leer
(B) gaze
(C) ignore
(D) gawk
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
162) Select the synonym of - cheeky
(A) nervous
(B) aghast
(C) brash
(D) startled
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
163) Select the antonym of - amenable
(A) responsive
(B) pliable
(C) docile
(D) unsusceptible
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
164) A person who writes books is called
(A) Anthropologist
(B) Archeologist
(C) Author
(D) Dendrologist
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
165) Select the antonym of - genteel
(A) uncivilized
(B) stuffy
(C) urbane
(D) prim
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
166) One word substitution for -
A drawing on transparent paper is
(A) Blue print
(B) Negative
(C) Transparency
(D) Red print
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
167) Select the antonym of - avid
(A) apathetic
(B) desirous
(C) devoted
(D) fanatical
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
168) Change the voice:
He was given a book for his birthday.
(A) She has gave him a book for his birthday.
(B) She give a book to him for his birthday.
(C) She gave him a book for his birthday.
(D) She will be giving him a book for his birthday.
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
169) Which of the following one of the following is not a 'green house gas' -
(A) Nitrogen
(B) Methane
(C) Carbon dioxide
(D) Chlorofluorocarbons
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
170) Superconductors are those elements
(A) which turn into insulators at very low temperatures
(B) which conduct electricity only at super-high temperatures
(C) Whose conductivity is intermediate between metals & insulators
(D) Whose resistance falls almost to '0' at very low temperatures
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 17
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE