Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 5
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 5 of Department 75]
41) What is the principle by which a cooling system (radiator) in a motor car works?
(A) Both conduction and radiation
(B) Convection
(C) Radiation only
(D) Conduction only
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
42) A radioactive substance does not undergo any change (in mass or charge) during
(A) alpha-emission
(B) gamma-emission
(C) oxidation
(D) beta-emission
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
43) What is the max. Water Vapour content in the atmosphere -
(A) 2 to 3 per cent
(B) 4 to 5 per cent
(C) 5 to 6 per cent
(D) 3 to 4 per cent
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
44) Aspirin is chemically known as
(A) alkylsalicylic acid
(B) hydroxysalicylate
(C) acetylsalicylic acid
(D) methyl salicylate
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
45) Now-a-days yellow lamps are frequently used as street lights. Which among the given gases is used in these lamps -
(A) Sodium
(B) Nitrogen
(C) Hydrogen
(D) Neon
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
46) Pressure Cooker cooks faster as
(A) higher temperature is attained for cooking
(B) the material of the cooker is a good conductor
(C) it cooks the food at low pressure
(D) boiling point decreases with rise of pressure
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
47) Silver halides are used in photographic plates as they are
(A) reduced by light
(B) oxidised in air
(C) totally colourless
(D) soluble in hyposolution
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
48) What is the most common salt in sea water -
(A) Sodium chloride
(B) Potassium chloride
(C) Calcium carbonate
(D) Magnesium sulphate
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
49) Sour milk contains
(A) acetic acid
(B) lactic acid
(C) tartaric acid
(D) citric acid
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
50) Energy that is produced commercially from coal is called
(A) Potential energy
(B) Light energy
(C) Thermal energy
(D) Kinetic energy
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 5
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE