20000+ Important MCQs for AIR FORCE

20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.


Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 9 of Department 75]

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Physics

82) When two coherent waves interfere, there is

  • (A) Redistribution of energy, which does not change with time
  • (B) Loss in energy
  • (C) Redistribution of energy, which changes with time
  • (D) Gain in energy
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Science

83) The water from a hand pump is warm in winter as

  • (A) The temperature inside the earth is higher than the atmospheric temperature
  • (B) Our body is cold in winter & the water seems to be warm
  • (C) The pumping process causes friction which warms up the water
  • (D) Inside water comes out & absorbs heat from the environment
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ram Sharma • 193.88K Points
Coach Physics

84) A sphere rolls down on two inclined planes of different angles but same height, it does so

  • (A) with the same speed
  • (B) in the same time with the same speed
  • (C) in the same time with the same kinetic energy
  • (D) in the same time
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III Math

87) 2 men or 5 women or 7 boys can finish a work in 469 days, then the number of days taken by 7 men, 5 women and 2 boys to finish the work is

  • (A) 134
  • (B) 106
  • (C) 100
  • (D) 98
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III Math

88) If 2 men or 3 women or 4 boys can do a piece of work in 52 days. Then the same piece of work will be done by 1 man, 1 woman and 1 boy in ?

  • (A) 48 days
  • (B) 36 days
  • (C) 45 days
  • (D) none of these
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Work done by 2 men = 3 woman = 4 boys
∴ 1 man = 2 boys
1 woman = 4/3 boys
∴ boys X days = 4 X 52 (boys - days)
Again 1 man + 1 woman + 1 boy = 2 + 4/3 + 1 = 13/3 boys
B1 x D1 = B2 x D2 B = boys, D = days
4 X 52 = 13/3 x D2
D2 = 48 days

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III Math

89) A and B can do a piece of work in 6 days and A alone can do it in 9 days. The time taken by B alone to do the same work is ?

  • (A) 18 days
  • (B) 15 days
  • (C) 12 days
  • (D) 7.5 days
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madan • 7.44K Points
Tutor III Math

90) A and B can do a piece of work in 18 days, B and C in 24 days, A and C in 36 days. In what time can they do it all working together ?

  • (A) 12 days
  • (B) 13 days
  • (C) 16 days
  • (D) 26 days
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 9

Jump to

TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions, AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE