Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 4
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 4 of Department 75]
31) The inert gas which is substituted for nitrogen in the air used by deep sea divers for Breathing is:
(A) Neon
(B) Krypton
(C) Argon
(D) Helium
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) The three elements most needed in common fertilisers are:
(A) Phosphorous, Sodium & Nitrogen
(B) Sulphur, Phosphorous & Sodium
(C) Nitrogen, Potassium & Phosphorous
(D) Calcium, Phosphorous & Potassium
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Matter waves are
(A) Electromagnetic waves
(B) de Broglie waves
(C) Transverse waves
(D) Longitudinal waves
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) What are rubies and sapphires chemically known as?
(A) Silicon dioxide
(B) Aluminium oxide
(C) Boron nitride
(D) Lead tetraoxide
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) Silver gets corroded due to ___ in air.
(A) Nitrogen
(B) Hydrogen Sulphide
(C) Carbon dioxide
(D) Oxygen
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) What is the chemical name for 'Baking Soda' -
(A) Sodium nitrate
(B) Sodium bicarbonate
(C) Sodium carbonate
(D) Sodium nitrite
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) The 'King of Metals' is:
(A) Gold
(B) Iron
(C) Silver
(D) Aluminium
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) The oil in the wick of an oil lamp rises up due to:
(A) low viscosity of oil
(B) capillary action
(C) gravitational force
(D) pressure difference
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Which of the following one of the following does not form oxyacid
(A) Chlorine
(B) Sulphur
(C) Fluorine
(D) Nitrogen
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) Which of the following one of the following organic compound is used to remove stains of iron compounds
(A) Benzoic acid
(B) Phthalic acid
(C) Cinnamic acid
(D) Oxalic acid
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE