Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 3
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 3 of Department 75]
21) Conduction band electrons have more mobility than holes as they
(A) are lighter
(B) need less energy to move them
(C) have negative charge
(D) experience collision less frequently
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Which among the given statement is inright?
(A) The mass of a body is not the same as its weight
(B) Mass is a measure of quantity of matter whereas weight is a force
(C) In the MKS system, mass is expressed in kilogram and weight in newton
(D) Mass of a body varies from place to place but its weight remains constant
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) The average kinetic energy of the molecules of an ideal gas is directly proportional to
(A) Mass of Molecules
(B) Velocity of Molecules
(C) Temperature of environment
(D) Absolute temperature of the gas
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) A system exhibiting S.H.M. must possess
(A) Elasticity, inertia & an external force
(B) Elasticity in addition inertia
(C) Elasticity only
(D) Inertia only
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) The function of sedimentation tank in sewage treatment is to
(A) Remove suspended solids
(B) Remove water content
(C) Aerate the sewage
(D) Disinfect the sewage
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) Atoms of same element having different mass numbers are called__________
(A) Isomers
(B) Isotopes
(C) Isobars
(D) Isotones
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) A particle is moving in a uniform circular motion with constant speed v along a circle of radius r. The acceleration-of the particle is
(A) 0
(B) V r 2
(C) V r
(D) V 2 r
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) Which of the given is a carbohydrate
(A) Hydrogen peroxide
(B) Cane-sugar
(C) Turpentine
(D) Nylon
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) An aircraft can perform aerobatic manoeuvres in a vertical loop as of
(A) weight
(B) centripetal force
(C) gravity
(D) centrifugal force
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) The chemical name of ''Hypo'' commonly used in photography is
(A) Silver iodide
(B) Silver nitrate
(C) Sodium thiosulphate
(D) Sodium nitrate
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE