20000+ Important MCQs for AIR FORCE

20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.


Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 10 of Department 75]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

91) Find the error part:
He proposed me (A)/ that we should go to the Disco (B)/ and then have (C)/ dinner at a restra (D)

  • (A) a
  • (B) b
  • (C) c
  • (D) d
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Say, 'proposed to'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

92) Find the error part:
There apparent for (A)/ to be a little liaison (B)/ among the (C)/ two groups of the society (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Replace 'among' by 'between' is used for two

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

93) Find the error part:
The team (A)/ complained to the manager (B)/ against the captain (C)/ and the poor facilities provided in the hotel (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Say, 'and about the poor'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

94) Find the error part:
Yesterday, I met (A)/ a man (B)/ who was blind (C)/ with the right eye (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Say , 'blind in';
blind in left or right eye,
blind of an eye,
blind with both eyes.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

95) Find the error part:
The principal distributed (A)/ the sweets among our friends (B)/ who bade (C)/ him farewell (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Say, 'amongst'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

96) Find the error part:
As per the invitation card (A)/ , Rahim marries with Sayra (B)/ on 13th December (C)/ Monday (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Use of 'with' is unnecessary.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

97) Find the error part:
The debacle of the congress party (A)/ admit no other explanation (B)/ then its (C)/ poor performance during the last five years (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Say, 'admits of'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

98) Find the error part:
In her concluding speech, (A)/ she said almost nothing (B)/ worth (C)/ listening to (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Delete 'to' after 'listening'. If there is no object after 'listen', we should not use 'to'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

99) Find the error part:
She was not (A)/ so well versed in English (B)/ that they (C)/ had expected (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Replace 'that' by 'as'. The structure of the sentence is based on 'so....as'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

100) Find the error part:
He not only comes here (A)/ for having lunch (B)/ but also for having a glimpse of (C)/ the beautiful sales girls (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Say, 'He comes here not only'.

You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 10

Jump to

TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions, AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE