Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 13
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 13 of Department 75]
121) If we look at the sky from the moon, what will it look like?
(A) Blue
(B) Yellow
(C) Black
(D) Green
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
122) What is the cause of water spherical?
(A) Gravity
(B) Friction
(C) light
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
123) How many valves are there in the human heart?
(A) one
(B) two
(C) three
(D) four
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
124) Which of these metals is found in liquid form?
(A) Mercury
(B) Ice
(C) Milk
(D) Yogurt
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
125) In vehicles, which lens does the driver have?
(A) concave lens
(B) Convex Lens
(C) refraction lens
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
126) Who among the following invented the refrigerator?
(A) Louis Pasteur
(B) Jamees Vadg
(C) J. Parkins
(D) Robert Koch
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
127) Which part of the body is affected by jaundice?
(A) Eye
(B) Kidney
(C) Ear
(D) Liver
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
128) The pH of saliva is:
(A) 7.9
(B) 3.2
(C) 9.8
(D) 1.2
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
129) Idioms and phrases for - Damocles sword
(A) a blunt sword
(B) a closely impending disaster
(C) a sword of damocles
(D) a disputed sword
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
130) Select the correct active form of the given sentence.
The migrant was bidden to leave the country by the authority.
(A) The authority bid the migrant to leave the country.
(B) The authority bade the migrant leave the country.
(C) Let the migrant bade to leave the country.
(D) The authority bade the migrant to leave the country.
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 13
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE