Home
Exams
AIR FORCE MCQs
Page 20
20000+ Important MCQs for AIR FORCE
20000+ MCQs for AIR FORCE are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning AIR FORCE MCQ Questions.
Learn AIR FORCE MCQs with answers [Page 20 of Department 75]
191) A bomb explodes on the moon. You will hear its sound on earth after ______
(A) You cannot hear the sound of explosion
(B) 2 hours 20 minutes
(C) 3.7 hours
(D) 20 minutes
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) Quartz is made of
(A) Sodium Sulphate
(B) Sodium Silicate
(C) Calcium Silicate
(D) Calcium Sulphate
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) Which of the following of the toxic heavy metals is found in modern tannery industries -
(A) Chromium
(B) Lead
(C) Nickel
(D) Zinc
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) Mortar is a mixture of water, sand &
(A) Gypsum
(B) Quick lime
(C) Limestone
(D) Slaked lime
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) Acid rain is caused by the pollution of environment by
(A) Carbon dioxide & Nitrogen
(B) Carbon monoxide & Carbon dioxide
(C) Nitrous oxide & Sulphur dioxide
(D) Ozone & Carbon dioxide
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) Diamond is harder than graphite as of:
(A) difference of crystalline structures
(B) difference in layers of atoms
(C) tetrahedral structure of diamond
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) Which of the given is liquid non-metal
(A) Water
(B) Bromine
(C) Mercury
(D) Alcohol
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) In MRI machine, which one of the following is used -
(A) Magnetic wave
(B) X'-ray
(C) Ultra-sound wave
(D) Sound wave
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) 'Plaster of Paris' is made by partial dehydration of
(A) green vitriol
(B) gypsum salt
(C) blue vitriol
(D) epsom salt
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) Which of the following one among the following is not an electromagnetic wave -
(A) Cathode Ray
(B) X-Ray
(C) R-Ray
(D) Infrared Ray
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of AIR FORCE Department : 75 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE mcqs, important AIR FORCE questions,
AIR FORCE questions, mcq for AIR FORCE, important mcq for AIR FORCE, mcqs for AIR FORCE, mcq questions for AIR FORCE, mcq question for AIR FORCE, prepare online for AIR FORCE