Home
Exams
BANK CLERK MCQs
Page 1
35500+ Important MCQs for BANK CLERK
35500+ MCQs for BANK CLERK are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK CLERK MCQ Questions.
Learn BANK CLERK MCQs with answers [Page 1 of Department 102]
1) If the cost of 1/4th of kg is Rs. 0.60, then what is the cost of 200 gm ?
(A) 42 paise
(B) 48 paise
(C) 40 paise
(D) 50 paise
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Cost of 1/4 dozen of bananas is Rs. 2.35, then what is the approximate cost of 42 dozen of bananas ?
(A) Rs. 430
(B) Rs. 540
(C) Rs. 380
(D) Rs. 400
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Cost of 7000 bricks is Rs. 5740. cost of luggage to carry the bricks to the building place is Rs. 805. What is the cost at per thousand bricks ?
(A) Rs. 900
(B) Rs. 800
(C) Rs. 935
(D) Rs. 750
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
Total cost of 7000 bricks = 5740 + 805 = Rs. 6545
⇒ Total cost of 1 brick = Rs. 6545/7000
∴ Total cost of 1000 bricks = (6545 / 7000) x 1000
= Rs. 935
4) 357 mangoes cost of Rs. 1517.25, then what is the approximate cost of 49 dozen of mangoes ?
(A) Rs. 2500
(B) Rs. 2600
(C) Rs. 3000
(D) Rs. 2200
Correct Answer - Option
(A)
Explanation :
49 dozen = 49 x 12 = 588
∵ The cost of 357 mangoes = Rs.1517.25
⇒The cost of 1 mangoes 517.25 / 357 = Rs. 4.25
∴ The cost of 588 = Rs. 2499
= Rs. 2500 (Approximately)
5) By selling an article for Rs. 100, one gains Rs. 10. Then the gain percent is ?
(A) 9%
(B) 10%
(C) 11 1/9%
(D) None of these
Correct Answer - Option
(C)
Explanation :
S.P. = Rs. 100, gain = Rs. 10
∴ C.P. = S.P. - gain = Rs. 90
∴ Gain% = (10 / 90) x 100 % = 11 1/9%
6) What would you use for immediate, real-time communication with a friend?
(A) Usenet
(B) E-Mail
(C) Instant Messenging
(D) A mailing list
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) '.JPG' extension refers usually to what kind of file?
(A) Image file
(B) Animation/movie file
(C) System file
(D) MS Encarta document
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) The items amenable to detection by soft x-rays are
(A) Genuine coins from counterfeit coins
(B) Narcotics
(C) Lead in bullets
(D) Contrabands
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) What 'game' was first produced by the Southern Novelty Company in Baltimore, Maryland in 1892?
(A) Ouija board
(B) Frisbee
(C) Monopoly
(D) Ping Pong
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) What Karl Benz invented?
(A) Gasoline powered automobile
(B) Steam turbine
(C) Streetcar
(D) Glider
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK CLERK Department : 102 | Page : 1
Jump to Go
TAGs: BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK mcqs, important BANK CLERK questions,
BANK CLERK questions, mcq for BANK CLERK, important mcq for BANK CLERK, mcqs for BANK CLERK, mcq questions for BANK CLERK, mcq question for BANK CLERK, prepare online for BANK CLERK