Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 1
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 1 of Department 178]
1) Which of the following types of Noble gas is used for unconsciousness?
(A) Helayam
(B) Neon
(C) Aragan
(D) Zenon
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
2) Which mixture of metal is used in the Gunmetal?
(A) Copper, Iron, Nickel
(B) Copper, Zinc, Lead
(C) Copper, Lead, Gold
(D) Copper, Tin, Zinc
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
3) Microphone is a device which transforms the
(A) light signal into sound signal
(B) sound signal into light signal
(C) current signal into sound signal
(D) sound signal into current signal
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
4) Which of the following elements does not spread pollution?
(A) Nickel
(B) Copper
(C) Cadmium
(D) Arsenic
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
5) What acid is found in vinegar?
(A) acetic acid
(B) maleic acid
(C) citric acid
(D) lactic acid
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
6) G letter in 4G spectrum is used for which word?
(A) Google
(B) Generation
(C) Governance
(D) Global
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
7) Photosynthesis occurs
(A) In mitochondria
(B) In chloroplast
(C) Peroxysom
(D) In nucleus
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
8) On which principle of heredity of the mandal is based?
(A) sexual reproduction
(B) somatic regeneration
(C) asexual reproduction
(D) All of the above
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
9) What do plants, which grow in salt-rich soils, say?
(A) sculent
(B) halophyte
(C) hydrophyte
(D) Jirophyte
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
10) From whom do the salt of food is formed?
(A) From strong acids and weak alkali
(B) From weak acid seises and strong alkali
(C) From strong acid sturdy and strong alkali
(D) From weak acids and weak alkali
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 1
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO