Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 16
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 16 of Department 178]
151) Who is to certify that any bill is a money bill
(A) Finance Minister
(B) Speaker of Lok Sabha
(C) Prime Minister
(D) None of the above
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
152) Total number of nominated members in Rajya Sabha
(A) 8
(B) 10
(C) 12
(D) 16
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
153) In which year the first amendment of the Indian Constitution was carried out
(A) 1951
(B) 1955
(C) 1962
(D) 1971
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
154) Which Article of the Indian Constitution provides for a President of the Country
(A) Article 3
(B) Article 5
(C) Article 34
(D) Article 52
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
155) Which Article of the Indian Constitution provides for a Vice President of the Country
(A) Article 8
(B) Article 39
(C) Article 54
(D) Article 63
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
156) Right to Property according to the Constitution of India is a
(A) Fundamental Right
(B) Directive Principles
(C) Legal Right
(D) Social Right
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
157) Who give the final approval to the draft of Five Year Plan
(A) President of India
(B) Parliament of India
(C) Finanace Secretary
(D) National Development Council
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
158) The Fundamental Duties were added to the Indian Constitution in the year
(A) 1956
(B) 1976
(C) 1980
(D) 1987
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
159) What is "Zero Hour" in Parliament
(A) When the proposals of the opposition are considered
(B) When matters of utmost importance are raised
(C) Interval between the morning and afternoon sessions
(D) When a Money Bill is introduced in the Lok Sabha
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
160) Which Article provides the provision of Prime Minister as the head of union cabinet
(A) Article 55
(B) Article 74
(C) Article 79
(D) Article 83
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 16
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO