39000+ Important MCQs for BANK PO

39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.


Learn BANK PO MCQs with answers [Page 19 of Department 178]

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

181) Select the word which has same relation:
Monday : Saturday : : Thursday : ?

  • (A) Sunday
  • (B) Tuesday
  • (C) Wednesday
  • (D) Friday
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Second is five days ahead of the first.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

182) Select the word which has same relation:
Thunder : Rain : : Night : ?

  • (A) Evening
  • (B) Dark
  • (C) Day
  • (D) Dusk
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

First is followed by the second.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

183) Select the word which has same relation:
Mountain : Hill : : Tree : ?

  • (A) Ground
  • (B) Leaf
  • (C) Forest
  • (D) Shrub
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

First is the bigger form of the second

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

185) Select the word which has same relation:
India : President : : State : ?

  • (A) Prime Minister
  • (B) Governor
  • (C) Chief Minister
  • (D) Mayor
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Second is the constitutional head of the first.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

186) Select the word which has same relation:
Air : Atmosphere : : Water : ?

  • (A) Hydrosphere
  • (B) Ecosphere
  • (C) Biosphere
  • (D) Stratosphere
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

First constitutes the second.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II History

187) The two kingdoms established by the Indians in Indo-China included

  • (A) Champa and Kamboja
  • (B) Champa and Srivijaya
  • (C) Srivijiya and Kamboja
  • (D) Svarnbhumi and Champa
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

R

Ruchi Sharma • 9.87K Points
Tutor III History

189) How long ago did the Indus civilisation begin

  • (A) About 5,000 years ago
  • (B) About 4,000 years ago
  • (C) About 3,000 years ago
  • (D) About 2,000 years ago
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 19

Jump to

TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions, BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO