Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 3
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 3 of Department 178]
21) A mixture of water and alcohol can be separated by
(A) Distillation
(B) Decantation
(C) Evaporation
(D) Filtration
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) Which of the following is used as retardant in nuclear reactor?
(A) Ordinary water
(B) Radium
(C) Graphite
(D) Thorium
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) The fibre of the electric bulb is formed.
(A) From Tungston
(B) From lead
(C) Aluminium
(D) From copper
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) A flat mirror has a minimum height to see a full reflection of a person.
(A) Double the height of the person
(B) One-fourth of the person's height
(C) Half of the height of a person
(D) Equal to the height of the person
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) A star appears twinkling in the sky because of
(A) diffraction of light by atmosphere
(B) refraction of light by atmosphere
(C) reflection of light by atmosphere
(D) scattering of light by atmosphere
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) ' Lockjaw ' is the last phase of which of the following diseases ?
(A) Tetanus
(B) Syphilis
(C) Pneumonia
(D) Diptheria
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Which of the following is caused by the higher concentration of Nitrogen and Phosphorous?
(A) Acidity
(B) Alkalinity
(C) Hardness
(D) Eutrophication
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) The manufacture of iron from iron ore involves the process of
(A) electrolysis
(B) fractional distillation
(C) reduction
(D) oxidation
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) Bile is produced by the
(A) Duodenum
(B) Pancreas
(C) Stomach
(D) Liver
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) Which one of the following is a condition of delayed blood clotting?
(A) Anaemia
(B) Haemophilia
(C) Hematuria
(D) Haemorrhage
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO