Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 4
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 4 of Department 178]
31) Which electromagnetic radiation is used for satellite communication?
(A) Millimeter wave
(B) Microwave
(C) Infrared
(D) Ultraviolet
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) Brass gets discolored in air because of the presence of which of the following gases in air?
(A) Nitrogen
(B) Carbon dioxide
(C) Hydrogen Sulphide
(D) Oxygen
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Which among the following fishes does not have Central Nervous System?
(A) Star Fish
(B) Jelly Fish
(C) Cuttle Fish
(D) Dog Fish
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) Which among the following is correct ?
(A) Caffeine which is a diuretic is a constituent of coffee but not found in tea
(B) Vitamin C which is also called ascorbic acid can be replaced with citric acid in our food
(C) Citric acid is used in Cola drinks
(D) ll are wrong statements
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) Amarkantak an important Peninsular river is in the state of
(A) Rajasthan
(B) Maharashtra
(C) Madhya Pradesh
(D) Gujarat
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) Name the largest river in south India
(A) Mahanadi
(B) Cauvery
(C) Krishna
(D) Godavari
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Which river is called “Bengal’s sorrow”?
(A) Tapti
(B) Narmada
(C) Damodhar
(D) Yamuna
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Which of the following rivers in India is shared by large number of states?
(A) Godavari
(B) Cauvery
(C) Krishna
(D) Mahanathi
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) The Narmada river rises near
(A) Betul
(B) Abu
(C) Nagpur
(D) Amarkantak
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) Which indian state is known a land of five rivers?
(A) Gujarat
(B) Haryana
(C) Punjab
(D) Uttar Pradesh
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO