Home
Exams
BANK PO MCQs
Page 20
39000+ Important MCQs for BANK PO
39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.
Learn BANK PO MCQs with answers [Page 20 of Department 178]
191) Which city of Indus valley civilization found in the prsent location of Gujrat District
(A) Harappa
(B) Mehrgarh
(C) Lothal
(D) Mohenjo-daro
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
192) Who was the founder of Nanda Empire in Magadha
(A) Dhana Nanda
(B) Mahendra
(C) Mahapadma Nanda
(D) Rashtrapala
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
193) Which King of Sri Lanka was a contemporary of King Ashoka of Magadha
(A) Pandukabhaya
(B) Devanampiya Tissa
(C) Mahasiva
(D) Suratissa
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
194) In which place, Akbar was born
(A) Fatehpur Sikri
(B) Jaipur
(C) Agra
(D) Umerkot
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
195) Who was the first to termed the great mutiny of 1857 as the "first War of Indian Independence"
(A) VD Savarkar
(B) Bal Gangadhar Tilak
(C) Mahatma Gandhi
(D) Motilal Nehru
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
196) The Indus Valley Civilization belongs to which age
(A) Chalcolithic Age
(B) Palaeolithic Age
(C) Mesolithic Age
(D) Neolithic Age
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
197) Which of the following Indus Valley Civilization city had a dock
(A) Mehrgarh
(B) Lothal
(C) Mohenjo-daro
(D) Harappan
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
198) How many tirthankaras are there in Jainism
(A) 18
(B) 20
(C) 22
(D) 24
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
199) Who is the twenty-second tirthankaras
(A) Neminath
(B) Nami Natha
(C) Parshvanath
(D) Mahavir
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
200) Which one of the following newspaper was published by Pandit Madan Mohan Malaviya in 1909
(A) Free India
(B) Nav Bharat
(C) The Leader
(D) Independent
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 20
Jump to Go
TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions,
BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO