39000+ Important MCQs for BANK PO

39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.


Learn BANK PO MCQs with answers [Page 18 of Department 178]

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

172) Select the word which has same relation:
Ink : Pen : : Blood : ?

  • (A) Donation
  • (B) Vein
  • (C) Accident
  • (D) Doctor
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

First moves in the second by capillary action.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

173) Select the word which has same relation:
Disease : Medicine : : Famine : ?

  • (A) Clouds
  • (B) Rainfall
  • (C) Drought
  • (D) River
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Second helps to get rid of the first.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

174) Select the word which has same relation:
Coal : Heat : : Wax : ?

  • (A) Energy
  • (B) Candle
  • (C) Light
  • (D) Bee
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

First is burnt for producing the second.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

175) Select the word which has same relation:
Blind : Visual : : Deaf : ?

  • (A) Sound
  • (B) Auditory
  • (C) Hearing
  • (D) Listening
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Blind possesses visual defects. Similarly, a deaf has a auditory defects.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

176) Select the word which has same relation:
India : New Delhi : : Pakistan : ?

  • (A) Rawalpindi
  • (B) Peshawar
  • (C) Lahore
  • (D) Islamabad
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

New Delhi is the capital of India. Similarly, Islamabad is the capital of Pakistan.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

177) Select the word which has same relation:
Carpenter : Saw : : Tailor : ?

  • (A) Measurement
  • (B) Sewing
  • (C) Cloth
  • (D) Needle
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

178) Select the word which has same relation:
Steel : Alloy : : Zinc : ?

  • (A) Metal
  • (B) Non-metal
  • (C) Salt
  • (D) Halogen
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Steel is an alloy, and Zinc is a metal.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

179) Select the word which has same relation:
Electricity : Wire : : Water : ?

  • (A) Pipe
  • (B) River
  • (C) Jug
  • (D) Bottle
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Second is used to transmit the first.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

180) Select the word which has same relation:
Lion : Den : : Rabbit : ?

  • (A) Trench
  • (B) Hole
  • (C) Pit
  • (D) Burrow
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Second is the dwelling place of the first.

You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 18

Jump to

TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions, BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO