39000+ Important MCQs for BANK PO

39000+ MCQs for BANK PO are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning BANK PO MCQ Questions.


Learn BANK PO MCQs with answers [Page 17 of Department 178]

Y

Yatendra Sir • 5.66K Points
Tutor III Politics

164) What is strength of Judges in Supreme Court of India

  • (A) Chief Justice and 15 other Judges
  • (B) Chief Justice and 20 other Judges
  • (C) Chief Justice and 30 other Judges
  • (D) Chief Justice and 35 other Judges
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

165) Select the word which has same relation:
Nature : Neglect : : Denigrate : ?

  • (A) Reveal
  • (B) Extol
  • (C) Recognize
  • (D) Calumniate
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

The words in each pair are antonyms of each other.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

166) Select the word which has same relation:
Patrolling : Safety : : Insurance : ?

  • (A) Finance
  • (B) Infection
  • (C) Bandage
  • (D) Bleeding
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

167) Select the word which has same relation:
Chlorophyll : Plant : : Haemoglobin : ?

  • (A) Haemorrhage
  • (B) Blood
  • (C) Oxygen
  • (D) Red
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Chlorophyll imparts green colour to the plant. Similarly, haemoglobin imparts red colour to the blood.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

168) Select the word which has same relation:
Bird : Fly : : Snake : ?

  • (A) Hole
  • (B) Crawl
  • (C) Clatter
  • (D) Stroll
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Second is the movement of the first.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

169) Select the word which has same relation:
Plant : Tree : : Girl : ?

  • (A) Wife
  • (B) Mother
  • (C) Woman
  • (D) Sister
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

First grows into the second.

M

Madhu • 12.07K Points
Tutor II Reasoning

170) Select the word which has same relation:
Traveller : Journey : : Sailor : ?

  • (A) Water
  • (B) Ship
  • (C) Voyage
  • (D) Crew
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Second is the name given to the process of travel of the first.

You are learning MCQ Questions of BANK PO Department : 178 | Page : 17

Jump to

TAGs: BANK PO mcqs, important BANK PO mcqs, important BANK PO questions, BANK PO questions, mcq for BANK PO, important mcq for BANK PO, mcqs for BANK PO, mcq questions for BANK PO, mcq question for BANK PO, prepare online for BANK PO