31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 5 of Department 151]

S

Shiva Ram • 30.44K Points
Instructor I Chemistry

41) Iodine can be separated from a mixture of Iodine and Potassium Chloride by

  • (A) Sedimentation
  • (B) Filtration
  • (C) Sublimation
  • (D) Distillation
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

44) Fill in the blank with suitable word.
A human chain will be formed on the 11th of may,................ the janmabhoomi pledeg is administered.

  • (A) at
  • (B) from
  • (C) whereas
  • (D) when
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

45) Fill in the blank with suitable word.
Seeing........... a barking dog was running towards her, she............ shedding tears.

  • (A) what, started
  • (B) that, had start
  • (C) that, started
  • (D) which, started
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

46) Fill in the blank with suitable word.
My neighbour had one of his eyes completely damaged as a boy threw a stone....... it.

  • (A) on
  • (B) before
  • (C) against
  • (D) at
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

48) Find the error part:
Myself and Ganesh (A)/ will take care of (B)/ the function (C)/ on Sunday (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Say, 'Ganesh and I'. Reflexive pronoun (like-myself) cannot be used as such.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

49) Find the error part:
The SP declared that those who are found (A)/ guilty of breach of law (B)/ or taking the law into their hands (C)/ they will be taken to task (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (D)

Explanation :

Delete 'they', it is superfluous

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

50) Find the error part:
In spite of a thoroughly search (A)/ of the business premises, the (B)/ tax authorities could not find (C)/ any incriminating documents (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Change 'Thoroughly' to 'thorough'.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 151 | Page : 5

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS