31000+ Important MCQs for CDS

31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.


Learn CDS MCQs with answers [Page 6 of Department 151]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

51) Hardly as i stepped (A)/ out of my house when (B) I saw some policemen (C)/ coming towards my house (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

This is a case of 'Inversion'. Place 'had' after 'hardly' and delete 'as'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

52) Find the error part:
Swati has such a fine (A)/ memory that she can (B)/ recollect anything what (C)/ happened many years ago (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Change ' what' to 'that'. Relative pronoun 'that'. is used after 'anything', 'nothing'.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

53) Find the error part:
In the meeting, Mr Mehta's (A)/ suggestions with regard for (B)/ certain administrative reforms were (C)/ hailed by all the members (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Replace 'for' by 'to'; with regard to' is a phrase.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

54) Find the error part:
Children who have had (A)/ good pre school education (B)/ are most likely to out-do (C)/ other children at school (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Use 'a' before 'good'. Here, good pre school 'education' is used as idiomatice phrase.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

55) Find the error part:
If knew (A)/ that my friend had planned (B)/ to visit the town today (C)/, I would have made his stay comfortable (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (A)

Explanation :

Say, 'I had known'. This is a conditional structure.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

56) Find the error part:
When the dentist came in (A)/ my tooth was stopped aching (b)/ out of fear (C)/ that I might lose My tooth (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

Remove 'was'. Use of 'was' is unwarranted.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach English

57) Find the error part:
The last of the Mughal (A)/ emperors of India was imprisoned (B)/ and later sent into (C)/ exile by the British (D)

  • (A) A
  • (B) B
  • (C) C
  • (D) D
Correct Answer - Option (C)

Explanation :

Place 'on'after 'later'.

You are learning MCQ Questions of CDS Department : 151 | Page : 6

Jump to

TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions, CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS