Home
Exams
CDS MCQs
Page 7
31000+ Important MCQs for CDS
31000+ MCQs for CDS are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning CDS MCQ Questions.
Learn CDS MCQs with answers [Page 7 of Department 151]
61) One word substitution for - Animals without a backbone
(A) marsupials
(B) mammals
(C) vertebrate
(D) invertebrates
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
62) One word substitution for - Bitter quarrel between two families existing for a long period.
(A) siege
(B) feud
(C) battle
(D) war
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
63) One word substitution for - Chief of a group of workmen.
(A) chieftain
(B) engineer
(C) foreman
(D) middleman
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
64) One word substitution for - One who is able to use both hands
(A) sinister
(B) ambidextrous
(C) ambivalent
(D) amateur
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
65) One word substitution for - A person who completely abstains from alcohol
(A) teetotaller
(B) drunkard
(C) alcoholic
(D) imposter
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
66) One word substitution for - A child born after the death of father
(A) post dated
(B) premature
(C) paternal
(D) posthumous
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
67) One word substitution for - Violation of the sanctity of a sacred place
(A) sin
(B) sacrilege
(C) sedition
(D) blasphemy
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
68) One word substitution for - Government by a king
(A) autocracy
(B) aristocracy
(C) oligarchy
(D) monarchy
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
69) Area of a square natural lake is 50 sq. kms. A driver wishing to cross the lake diagonally, will have to swim a distance of
(A) 10 miles
(B) 12 miles
(C) 15 miles
(D) None of these
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
70) The area of a triangle whose sides are of lengths 3 cm, 4 cm and 5 cm is
(A) 8 cm^2
(B) 6 cm^2
(C) 10 cm^2
(D) None of these
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of CDS Department : 151 | Page : 7
Jump to Go
TAGs: CDS mcqs, important CDS mcqs, important CDS questions,
CDS questions, mcq for CDS, important mcq for CDS, mcqs for CDS, mcq questions for CDS, mcq question for CDS, prepare online for CDS