Home
Exams
TET MCQs
Page 10
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 10 of Department 5]
91) Which of the following IP address classes is reserved for future of experimental purposes ?
(A) Class A
(B) Class D
(C) Class C
(D) Class E
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
92) Maximum Jute mills are located in which among the following states?
(A) West Bengal
(B) Assam
(C) Andhra Pradesh
(D) Uttar Pradesh
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
93) What is the maximum gap / interval between two sessions of parliament?
(A) 30 days
(B) 50 days
(C) 6 months
(D) 12 months
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
94) Which among the following state does not have a bicameral legislature?
(A) Maharastra
(B) Bihar
(C) West Bengal
(D) Andhra Pradesh
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
95) Which among the following rivers originates from the Amarkantak?
(A) Betwa
(B) Mahi
(C) Narmada
(D) Tapti
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
96) Which among the following is the chief crop of Deccan Plateau?
(A) Wheat
(B) ground nut
(C) Pulses
(D) Cotton
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
97) In which of the following North east states Kopoli hydro project is located?
(A) Arunachal Pradesh
(B) Assam
(C) Tripura
(D) Nagaland
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
98) The Jhamarkotra mines of Rajasthan are best known for which among the following minerals?
(A) Mica
(B) Zinc
(C) Rock Phosphate
(D) Lime Stone
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
99) Barak valley in Assam is famous for which among the following?
(A) Petroleum Production
(B) Tea Cultivation
(C) Bamboo Industry
(D) Cottage Industries
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
100) Which of the following rivers does not form a delta?
(A) Godavari
(B) Mahanadi
(C) Narmada
(D) Krishna
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 10
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET