20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 7 of Department 5]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

61) Rakesh walked 10 miles from point P towards the east. He then took right turn and walked 5 miles and again he turn his left and walks a distance of 5 miles. Which direction is point P from last point?

  • (A) West
  • (B) North-west
  • (C) North-east
  • (D) Cannot be determined
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

62) Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary.
(I) Translucent
(II) Transparent
(III) Transport
(IV) Transistor

  • (A) IV, I, II, III
  • (B) I, II, III, IV
  • (C) IV, I, III, II
  • (D) I, III, II, IV
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

64) In a certain code language, “DOMAIN” is written as “563471” and “TIRED” is written as “27895”. How is “TENDER” written in that code language?

  • (A) 267589
  • (B) 293598
  • (C) 291598
  • (D) 291589
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

65) In the following series if the alternate letters are deleted and then if the numbers starts counting from C, which will be the fourth letter from right in the new series? - ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

  • (A) R
  • (B) P
  • (C) V
  • (D) T
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Science

66) Which one of the following types of waves are used in a night vision apparatus?

  • (A) Radio waves
  • (B) Infra-red waves
  • (C) Microwaves
  • (D) None of the above
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Science

67) Which of the following statements is wrong?

  • (A) Sound travel as waves
  • (B) Sound waves require a material medium to travel
  • (C) Sound travel as straight lines
  • (D) Sound travel faster in vaccum than in air
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

I

Indresh Gehalot • 10.11K Points
Tutor II Science

70) Transformer is a device to convert?

  • (A) A.CMechanical energy into electrical into electrical energy
  • (B) Low voltage A.C. into high voltage A.C
  • (C) Low voltage D.C. into high voltage D.C
  • (D) D.C into A.C.
Correct Answer - Option (B)

Explanation :

A transformer is an electrical device that transfers energy from one circuit to another by magnetic coupling with no moving parts. It converts high voltage AC into low voltage AC and vice-versa. It is based upon the principle of mutual induction. Transformers alone cannot convert AC to DC or DC to AC; besides, they cannot change the voltage or current of DC.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 7

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET