Home
Exams
TET MCQs
Page 2
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 2 of Department 5]
11) Fill in the blank with suitable word - Even in today’s modern society, people ______ God to bring rains.
(A) provoke
(B) evoke
(C) appeal
(D) propitiate
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
12) Change the voice.
You will have finished this work by tomorrow.
(A) This work will have been finished tomorrow.
(B) This work will be finished by tomorrow.
(C) This work will finished tomorrow.
(D) This work will have been finished by tomorrow.
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
13) Change the voice.
The noise of the traffic kept me awake.
(A) I remained awake by the noise of the traffic
(B) I was kept waking by the noise of the traffic
(C) The traffic kept me awake by the noise
(D) I was kept awake by the noise of the traffic
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
14) Identify the indirect speech.
He said to me, “What time do the offices close?”
(A) He wanted to know what time the offices close
(B) He asked me what time did the offices close
(C) He asked me what time the offices closed
(D) He asked me what time the offices did close
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
15) Identify the indirect speech.
She said to him, “Why don’t you go today?”
(A) She said to him that why he don’t go today
(B) She asked him if he was going that day
(C) She asked him why he did not go today
(D) She asked him why he did not go that day
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
16) Fill in the blank with suitable conjunction.
Make hay ……… the Sun shines.
(A) but
(B) or
(C) while
(D) when
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
17) Form an adjective from the given word.
‘Bother’
(A) Bother
(B) The bother
(C) Bothersome
(D) Botness
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
18) Form an adjective from the given word.
‘Gloom‘
(A) Gloomy
(B) Gloomyed
(C) Gloome
(D) Gloomer
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
19) Select the meaning of difficult words.
‘Abrogate‘
(A) revoke formally
(B) difficult to penetrate
(C) yield to another's wish or opinion
(D) formally reject or disavow a formerly held belief
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
20) Select the meaning of difficult words.
‘Dogmatic‘
(A) showing a brooding ill humor
(B) compulsory force or threat
(C) the state of being held in low esteem
(D) pertaining to a code of beliefs accepted as authoritative
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 2
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET