Home
Exams
TET MCQs
Page 8
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 8 of Department 5]
71) Water exists both as solid and liquid at-
(A) 100°C
(B) 50°C
(C) 2.5°C
(D) 0°C
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
72) Thrombosis is a disease of the-
(A) Blood
(B) Lungs
(C) Thyroid gland
(D) Narve bursting
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
73) Which one of the following gases is most soluble in water?
(A) NO
(B) CL
(C) SO2
(D) NH3
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
74) Photosynthesis is
(A) an endothermic process
(B) a thermostatic process
(C) an exothermic process
(D) a neutral process
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
75) The electric cell is a device to obtain
(A) Electrons
(B) Electric force
(C) Electric charges
(D) Electric energy from chemical energy
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
76) Goiter is caused by the deficiency of ?
(A) Iodine
(B) Chlorine
(C) Sodium
(D) Calcium
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
77) The pure crystalline form of silica used in scientific apparatus for passing ultraviolet light is called-
(A) Soda glass
(B) Quartz glass
(C) Pyrex glass
(D) Corning glass
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
78) In electrical motor
(A) Heat is converted into electrical energy
(B) Electrical energy is converted into mechanical energy
(C) Mechanical energy is converted into electrical energy
(D) Electrical energy is converted into heat
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
79) Who was the son of Chandragupta Maurya ?
(A) Bindusara
(B) Binbsara
(C) Ashoka
(D) Chandragupta II
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
80) Which day is observed as Rashtriya Ekta Diwas every year in India?
(A) 31 July
(B) 31 August
(C) 31 October
(D) 31 May
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 8
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET