Home
Exams
TET MCQs
Page 3
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 3 of Department 5]
21) Change the Narration-
I said to him, “I will not go there tomorrow”.
(A) I told him that he would not go there tomorrow
(B) I told him that he would not go there the next day
(C) I told him that I would not go there tomorrow
(D) I told him that I would not go there the next day
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
22) By higher octane number of SI fuel, it is meant that the fuel has
(A) Higher heating value
(B) Higher flash point
(C) Longer ignition delay
(D) Lower volatility
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
23) A satellite floats in deep space with very high velocity. It will continuously lose heat by-
(A) Convection
(B) Conduction and convection
(C) Radiation
(D) Radiation and convection
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
24) The method of casting for producing ornamental pieces are –
(A) Slush and gravity casting
(B) Pressed and slush casting
(C) Gravity and semi-permanent mould casting
(D) Semi-permanent mould and pressed casting
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
25) Which one of the following lubricants is most suitable for drawing mild steel wires?
(A) Sodium stearate
(B) Water
(C) Lime-water
(D) Kerosene
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
26) Number of chamber found in the heart of whale is-
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
27) Mail-merge is a component of-
(A) MS-Word
(B) Wordpress
(C) MS-Excel
(D) MS-Access
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
28) In which one of the following materials is the heat propagation minimum due to conduction heat transfer?
(A) Lead
(B) Air
(C) Copper
(D) Water
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
29) In which of the following processes, the heat is fully converted into work?
(A) Reversible adiabatic process
(B) Reversible isobaric process
(C) Reversible isometric process
(D) Reversible isothermal process
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
30) The overall objective of Fundamental Rights are to ensure
(A) Democratic Government
(B) Individual Liberty
(C) Judicial inDependence
(D) Secularism
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 3
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET