Home
Exams
TET MCQs
Page 9
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 9 of Department 5]
81) Internet was started in India at
(A) 15 aug, 1995
(B) 7 aug, 1996
(C) 8 aug, 1994
(D) 9 aug, 1995
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
82) Which of the following statement is true regarding luni river?
(A) It flows to bay of khambhat
(B) It flows to mixe in bay of Kutchh
(C) It is a tributary river of Sindhu
(D) It dissapears in marshy land of heart Rann of kutch
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
83) The battle of Plassey was fought between
(A) None of the options
(B) Mir Jafar and Robert Clive
(C) Sirajuddaula and Robert Clive
(D) Mir Kasim and Robert Clive
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
84) Diego Garcia is situated in –
(A) Indian ocean
(B) Atlantic ocean
(C) Pacific ocean
(D) Arctic ocean
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
85) Which of the following trees can grow in salt water?
(A) Coconut
(B) Neem
(C) Mangroves
(D) Eucalyptus
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
86) Which of the following animals has the longest life-span?
(A) Tortoise
(B) Elephant
(C) Whale
(D) Rhinoceros
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
87) The famous Vedic saying war begins in the minds of men is stated in
(A) Rigveda
(B) Atharvaveda
(C) Samaveda
(D) Mundaka Upanishad
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
88) The deepest lake of the world is
(A) Baikal
(B) Tanganyika
(C) Crater
(D) Nyasa
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
89) Where was the Jatiya Sarkar formed during the Quit India Movement?
(A) Ballia
(B) Nagpur
(C) Satara
(D) Tamluk
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
90) Which of the following will be used if the sender of an e- mail wants to bold, itlalicise etc the text message ?
(A) Reach signature
(B) Rich text
(C) Power
(D) Plain Format
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 9
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET