Home
Exams
TET MCQs
Page 12
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 12 of Department 5]
111) Calculate the difference between the smallest and the largest indivisible numbers of two digits.
(A) 82
(B) 83
(C) 84
(D) 86
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
112) If 10x = 25² – 15² , then find x.
(A) 40
(B) 50
(C) 100
(D) 25
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
113) Which of the following Cup/Trophy is not related to Cricket
(A) Deodhar Trophy
(B) Cooch Behar Trophy
(C) Davis Cup
(D) Irani Trophy
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
114) If the fixed amount has reached to Rs. 5324 under a time of 3 years with an compound interest rate of 10%. Then, find the principal amount.
(A) 3600
(B) 4000
(C) 4500
(D) 3800
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
115) It is given that :
P is a father of Q
R is a brother of P
S is a brother of T
T is a brother of Q
then, the paternal uncle of S will be :
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
116) In a coded language, POLITE is coded as OTILEP, then how does the SUITOR will be coded in the same language ?
(A) UOTIRS
(B) UOITRS
(C) UTIORS
(D) UOTISR
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
117) Wular Lake is one of the largest fresh water lake and is situated in _____
(A) Himachal Pradesh
(B) Arunachal Pradesh
(C) Uttarakhand
(D) Jammu and Kashmir
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
118) LCM of two digits is 495 and HCF is 5. If their sum is 100, then find the difference between these two.
(A) 90
(B) 95
(C) 85
(D) 80
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
119) Which of the following is a great source of Vitamin A ?
(A) Orange
(B) Cauliflower
(C) Carrot
(D) Sugarcane
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
120) In a certain coded language, ROUGH is coded as 37916 and HANGER is coded as 624153. Then, how does HONOUR will be coded in the same language ?
(A) 674793
(B) 674739
(C) 397437
(D) 764739
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 12
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET