20000+ Important MCQs for TET

20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.


Learn TET MCQs with answers [Page 6 of Department 5]

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

51) What is the largest number of 4 digits which divided by 6, 9, 12, 15 or 18 leaves and 1 as remainder in each case?

  • (A) 9901
  • (B) 1081
  • (C) 9899
  • (D) 9673
Correct Answer - Option (A)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

53) In a row of girls, Rita and Monika occupy the ninth place from the right end and tenth place from the left end, respectively. If they interchange their places, then Rita and Monika occupy seventeenth place from the right and eighteenth place from the left respectively. How many girls are there in the row?

  • (A) 25
  • (B) 26
  • (C) 27
  • (D) Data inadequate
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

54) Only one meaningful word can be formed by rearranging the letter of the given jumbled word . find out that word. - MUSPOPAPOTIH

  • (A) METAMORPHIC
  • (B) HIPPOPOTAMUS
  • (C) HIPPOCAMPUS
  • (D) PHILANTHROPIST
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Math

55) Ashok’s mother was 3 times as old as ashok 5 year ago. After 5 years she will be twice as old as Ashok how old is Ashok today ?

  • (A) 10 years
  • (B) 20 years
  • (C) 25 years
  • (D) 15 years
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

57) In a code language, DISTANCE is written as IDTUBECN and DOCUMENT is written as ODDVNTNE. How is THURSDAY written in that language?

  • (A) DTVSTEYA
  • (B) HTVSTYAD
  • (C) HTVSTYDA
  • (D) HTTQRYAD
Correct Answer - Option (B)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

58) Arrange the following words according to English dictionary.
1. Select 2. Seldom 3. Send 4. Selfish 5. Seller

  • (A) 1, 2, 4, 5, 3
  • (B) 2, 1, 5, 4, 3
  • (C) 2, 5, 4, 1, 3
  • (D) 2, 1, 4, 5, 3
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

59) If each of the letters in the English alphabet is assigned an even numerical value beginning A = 2, B = 4 and so on, what will be the total value of the letters for the word INDIA?

  • (A) 72
  • (B) 94
  • (C) 86
  • (D) 74
Correct Answer - Option (D)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

M

Mr. Dubey • 100.69K Points
Coach Reasoning

60) X and Y are children of Z. If Z is father of X but Y is not son of Z, then what is the relation between Y and Z?

  • (A) Sister and Brother
  • (B) Daughter and Mother
  • (C) Daughter and Father
  • (D) None of the above
Correct Answer - Option (C)

No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.

You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 6

Jump to

TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions, TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET