Home
Exams
TET MCQs
Page 4
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 4 of Department 5]
31) Synonyms for the given word -
‘Mythical’
(A) Depressed
(B) Real
(C) Painful
(D) Imaginary
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
32) Antonyms for the given word -
‘Courteous’
(A) Rude
(B) Cautious
(C) Cheerful
(D) Virtuous
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
33) Choose the error part - One should be particular (a)/ when he is (b)/ crossing a busy lane. (c)/ No error (d)
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
34) Choose the error part - The rice from Dehradun is (a)/ more superior (b)/ to that Saharanpur. (c)/ No error (d)
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
35) Choose the one word substitute.
One who fights for the sake of money.
(A) Amateur
(B) Patriot
(C) Warrior
(D) Mercenary
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
36) Change the voice.
The noise of the traffic kept me awake.
(A) I remained awake by the noise of the traffic
(B) I was kept awake by the noise of the traffic
(C) The traffic kept me awake by the noise
(D) I was kept waking by the noise of the traffic
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
37) Choose the one which expresses the right meaning of the given word.
LOQUACIOUS
(A) confident
(B) talkative
(C) Bashful
(D) diffident
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
38) Idiom phrases - under the weather
(A) Depressed
(B) Sick
(C) Irritated
(D) Unhappy
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
39) Choose the correct spelt word.
(A) Guarantee
(B) Guareentee
(C) Guaruntee
(D) Garantee
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
40) Choose the wrongly spelt word.
(A) divisible
(B) feasible
(C) advisible
(D) eligible
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 4
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET