Home
Exams
TET MCQs
Page 13
20000+ Important MCQs for TET
20000+ MCQs for TET are available here. You can learn these questions for your better preparation. Questions are available with its correct answer. You can check the correct answer of any questions by clicking the option or show answer button.
Have a nice day and enjoy learning TET MCQ Questions.
Learn TET MCQs with answers [Page 13 of Department 5]
121) The annual “Buchi Babu Memorial Trophy” is awarded in Which Sport in India ?
(A) Kabaddi
(B) Cricket
(C) Football
(D) Tennis
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
122) Which State in India leads in Tobacco Production ?
(A) Punjab
(B) Andhra Pradesh
(C) Kerala
(D) Madhya Pradesh
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
123) Which State in India has South Asia’s largest fresh water inland ?
(A) Karnataka
(B) Bihar
(C) UP
(D) Assam
Correct Answer - Option
(D)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
124) In which Amendment to the Preamble of the Indian Constitution was the word ‘Secular’ introduced ?
(A) 40th Amendment
(B) 41st Amendment
(C) 42nd Amendment
(D) 52nd Amendment
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
125) Which of these games is associated with the term “Grand Slam”?
(A) Tennis
(B) Chess
(C) Cricket
(D) Football
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
126) How Many languages have been recognized in the Indian Constitution ?
(A) 20
(B) 22
(C) 27
(D) 30
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
127) What was the time taken by the Constituent Assembly to frame the Constitution of India ?
(A) 1 Year, 11 Months, and 14 Days
(B) 2 Year, 11 Months, and 14 Days
(C) 2 Year, 11 Months, and 18 Days
(D) 2 Year, 11 Months, and 28 Days
Correct Answer - Option
(C)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
128) Fill in the Blank : Dr. A.P.J Abdul Kalam was India’s……..President ?
(A) Twelfth
(B) Eleventh
(C) Thirteenth
(D) Tenth
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
129) What is Full Form of AIDS ?
(A) Acquired Immuno Deficiency Syndrome
(B) Adaptive Immuno Deficiency Syndrome
(C) Acquired Immuno Disease Syndrome
(D) Adaptive Immuno Disease Syndrome
Correct Answer - Option
(A)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
130) In Which State Kanha National Park is located ?
(A) Assam
(B) Madhya Pradesh
(C) Uttar Pradesh
(D) West Bengal
Correct Answer - Option
(B)
No Explanation found. Add Explanation and get +2 points.
You are learning MCQ Questions of TET Department : 5 | Page : 13
Jump to Go
TAGs: TET mcqs, important TET mcqs, important TET questions,
TET questions, mcq for TET, important mcq for TET, mcqs for TET, mcq questions for TET, mcq question for TET, prepare online for TET